19 Nisan 2008 Cumartesi

ORHAN PAMUK'U RAHAT BIRAKIN LÜTFEN!

01 Mayıs 2008 Perşembe MÜFTERİYE SAHİP ÇIKTI!

AB’nin dayattığı 301 değişikliği TBMM’de kabul edilirken, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın konuşması, görüşmeleri televizyondan takip eden Türk milletinin kanını dondurdu.


Bozdağ, asil Türk milletine soykırım iftirası atacak kadar alçaklaşan Orhan Pamuk’u ‘milliyetçi’ ilan edip “Nobel ödülünü alırken Türkçe konuştu, göğsüm kabardı” dedi.



Iftiracıya övgü yağdırdı
AKP’li Bozdağ, Türklüğe hakareti serbest bırakan Meclis görüşmelerinde “Türkler 30 bin Kürdü, 1 milyon Ermeni’yi katletti” diyen Pamuk’u en büyük milliyetçi ilan etti


Haber : Macit SOYDAN
Türk Ceza Kanunu’nun 301’nci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Önceki gün sabaha kadar süren görüşmelerde hareretli saatler yaşandı. Muhalefet, Türklüğe hakareti serbest bırakan teklifin sahibi AKP’yi sert dille eleştirirken iktidar partisinin vekilleri, iftiracıları savunan konuşmalar yaptı. AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, 301. maddenin değiştirilme gerekçesinin, uygulamadan kaynaklanan sorunlar olduğunu belirten Bozdağ konuşmasında “Türkler 30 bin Kürdü, 1 milyon Ermeni’yi katletti” diyen Orhan Pamuk’a övgüler yağdırdı.

Göğsü kabarmış

Nobel ödülü alanların konuşmalarını genellikle İngilizce olarak yaptıklarını belirten Bozdağ, Orhan Pamuk’un ödülünü aldığında konuşmasını Türkçe yapmasından dolayı gururlandığını, göğsünün kabardığını söyledi. Bozdağ, “Orhan Pamuk, Türkçe’nin güzelliğini tüm dünyaya anlattı. Ancak hakkında açılan dava nedeniyle adliyeye giderken yumurta, domates yağmuruna tutuldu. Tüm dünyaya bu resim verilmiş. Şimdi Orhan Pamuk mu Türk Milletinin haysiyetine şerefine hizmet etmiştir, ona yumurta, domates atan mı? Adalet Bakanına soruşturma izni veriliyor. Burada Bakan, davanın açılması halinde Türkiye’nin yararına mı yoksa zararına mı? olduğuna karar verecek. Suçla davanın açılması arasındaki dengeyi Adalet Bakanı kuracak” diye konuştu.



Pamuk her fırsatta Milliyetçilere saldırıyor
“Türkler 30 bin Kürt’ü, 1 milyon Ermeni’yi öldürdü” yalanını söyleyerek Nobel’le ödüllendirilen iftiracı Orhan Pamuk, Bükreş’te düzenlenen toplantıda, “Ulusalcılar, devleti düşünen tipten değil. Çoğu zaman eğitimsiz, kızgın ve okuma-yazma bilmeyenleri yoldan çıkaran siyasî bir hareket” demişti. Pamuk, “Milliyetçiler, devlete, ülkelerine değil, partilerine hizmet ediyor. Sorun oluyorlar. Türkiye’deki Milliyetçiler AB karşıtı. Bu şekilde insanlardan oy alıyorlar” diye konuşmuştu.


‘Yumurta’, Nobel’den tam bir yıl önce
AKP Grup Başkenvekili Bekir Bozdağ’ın, “Nobel ödüllü Pamuk’un yumurta yağmuruna tutulduğu” sözleri gerçeği yansıtmıyor. İftiracı, tepkiyle karşılandığında Nobelli değildi. Orhan Pamuk’a, Aralık 2005’te Türklüğe hakaretten yargılandığı Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nden çıkışında protestocular tarafından arabasına yumurta atılmıştı. Pankart açan bir grup ile bazı vatandaşlar da Pamuk’a ’vatan haini’ve ’satılmış aydınlar’diye bağırmıştı. Pamuk, Nobel’i ise Aralık 2006’da almıştı. Yani Pamuk Nobel ödülü almasından tam 1 yıl önce taşlanmıştı.



Bozdağa Tepki
Çok yanlış değerlendirme
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, AKP’li Bekir Bozdağ’ın sözlerini çok yadırgadığını belirtti. Sevigen tepkisini şöyle dile getirdi: Milliyetçi, kendi ülkesini koruyup kollayabilen insandır. Aynı şekilde, mahkeme kapılarında Nobel ödülü alanlara yumurta atan insanlara da ’Milliyetçi değil’ diyemezsiniz. Çok yanlış bir değerlendirme.


Kimse bu millete hakaret edemez
MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Bozdağ’ın konuşmasına büyük tepki gösterdi. Yalçın şunları söyledi: Bu ülkede, hiç kimse, ne kadar ünlü olursa olsun, ne yazarsa yazsın asla suç işleme ayrıcalığına sahip olamaz. Bu millete hakaret etmek kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir.