9 Nisan 2008 Çarşamba

İran `ın Nükleer Zaferi, dünya ile Yeni ilişkilerin başlanması demekti...

Tahran, 09 Nissan 2008- İran`ın nükleer konusunun tüm insanlığa ait olduğunu beyan eden Cumhurbaşkanı, çağımıdaki İran`nın zor siyasi mücadelesi, uluslararsı arenada yeni ilişkilerin başlamasına sebep olacağını söyled.

Mehr haber ajansının haberine göre, dün akşam Seda Sima`nın (İran Radyo Televizyonun)Uluslararsı Kongre Merkezi `nde gerçekleştirilen ve ülkemizin nükleer teknolojisinin milli gününde konuşan Cumhurbaşkanı, 08 Mart bizim ve dünyanın tarihi günü olduğunu ve bilindiği gibi İran `ın nükleer meselesi yanlız bir dünya kurumuna, bir devlete, millete veya bir grup ve uzmanın teknik meselesine, bir devlete veya bazı devletlerin hukuki yanlış anlaşılmalarına, bir camiaya ve partiye ait olmadığını söyledi.

Ahmedinejad , İran `ın nükleer konusunun İran `ın coğrafyasına ve ve bölgesine sınrlı olmadığını ve çağımızın en önemli olaylardan olduğunu ve tüm dünya ilişkileri, siyasi hukuki akımları, ülkelerin gücü ve ekonomi cereyanları, İran `ın nükleer konusuna içiçe girdiğini konuşmasına ilave etti.

İran `ın nükleer konusunun teknik, hukuki ve siyasi olarak üç yönden incelenebileceğini ifade eden Milli Güvenlik Konseyi Başkanı, diktatörlük düzeni, diktatörlük hakimiyetinin devamlılığı için bilim ve teknolojinin üretim süreci üzerinde, dünya sermaye sahiplerinin cebine menfaatlerin girilmesi için çeşitli düzen ve sınırlılıklar getirdiğini ve bu esasta bağımsız ülkelerin günün bilimine ulaşmamak amacıyla karşılarında zor yasalar koyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, " Büyük güçler, ilaçları bile halkları istismar etmek için kullanmaktadırlar ve hatta yolcu uçağının yedek parçalarını vermeye teşebbüs etmek istemiyorlar. İran halkı tüm baskılara ve sınırlılıklara rağmen, kendi genç bilim adamlarının gücünün yardımıyla nükleer enerjisini tam olarak elde etmiştir" dedi.

Nükleer teknolojisinin dünyanın en zor teknolojilerden olduğunu beyan Ahmedinejad , iç gücümüze dayanarak alyaj ve manyetik alanlarında, ölçü ve yeni yöntemleri kullanmakta büyük getiriler elde ettiğimizi ve Natanz `da, kapasitesi şuanda var olan makinelerin 5 katının yeni makinelerin deneyimi yapıldığını söyledi.

Tüm basılar ve tahditlere rağmen en yeni makineleri elde ettiğimizi ifade eden Cumhurbaşkanı, bu teknolojinin ihalatı yapılmadığını ve kimse onu elimizden almak için gücü olmadığını tekid etti.

İran `ın yasal hakkına değinen Ahmedinejad , Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu `nun son raporunun İran halkının hakkaniyeti olarak değerlendiri ve düşmanlarımızın İran hakının hukuku ve hakkaniyeti karşısında yenilgiye uğradıklarını söyledi.

20. yy`da 20 miliyona aşkın insanın öldürüldüğü hatırlatan Cumhurbaşkanı, bügünkü dünya ilişkileri, ikinci dünya savaşını kendileri için zafer ilan eden şahıslardan etkilendiğini ve diğer ülke halkalarının fakirleşmeleri için dünya bilim teknolojilerini kendi ellerinde tutuklarını ve dünya ilişkileri öna göre kurulduğunu ve herşey onların edebiyatında ve menfaatleri çerçevesinde kalmaları için planlandığını belirtti.

8 yıl dayayatılan savaşın İran halkının direnişine değinen Ahmedinejad , nükleer mevzusu bizim açımızdan ve hukuki, teknik ve siyasi meselesi yönünden bittiğini, fakat halkımızın karşısındaki düşmanca davranışları bitmediğini düşmanlarımız, çabuk bir şekilde eridiklerini söyledi.

İran aleyhine çıkartılan kararın aynı zamanda bölgede kanlar dökülerek çıkarıldığını beyan eden Ahmedinejad , kerelerce bizi savaşa tehdit ettiklerini ama ne oldu ki, şuanda büyük güçlerin hızlı bir şekilde düştüklerini ve son 30 sene içersinde istismar güçlerin İran halkı karşısında yenilgiye uğradıklarını belirtti.

Ahmedinejad büyük güçlere hitaben, " İkinci dünya savaşı sonrasındaki zalimane ilişkilerin ve halkları istismar ve küçük düşürmelerin dönemi bitmiştir. Yakın zamanda siz mahv olacaksınız. Halkların hukuki ve yüceliği açısından oları resmi olarak tanımanız, sizin menfaatnızı olacaktır ve biliniz ki, sizin sonunuz pişmanlık, yenilgi ve zillet olacaktır. Bu Tanrı `nın isteğidir ve onun isteğinde hiç değişiklik ve değişim yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı İran halkına hitaben, "Onlar sizi siyasi ve propaganda baskısı altında alarak yenilgiye uğramak istemişlerdi. Fakat böle bir şey yapamadılar. Allah `a tevekkül ederek bu yolu devam edeceğiz. İran halkı için yol açıktır" dedi.

İkiz kulelerin senaryosuna değinen Cumhurbaşkanı, hiçbir zaman ölen 3 bin kişinin adları açıklanmadığını ve hiç kimse nasıl bir güvenlik sistemi olmadan uçaklar kulelere çarpatıklarının sorusuna cavap vermediğini ve bu hadiseyi bahane ederek bölgede en büyük operasyonun gerçekleştirdiklerini ve on binlerce Afgan halkının kanı ve bir milyona aşkın mazlum Irak halkının kanı da döküldüğünü ve en sonda tüm zalimler yeryüzünden silineceğini ve bunun en kısa zamanda gerçekleştirilmesi için arzu ettiğimizi söyledi.

Cumhurbaşkanı, teknoloji sahasında fedakar bir şekilde faaliyet gösteren ve insanoğlu için bu destanı yazan hekesten ve İran hakkını savunan devletlerden ve siyasetçilerden teşekkür